Novinky

Komentované prohlídky Správní budovy SPOLCHEMIE ve Dnech evropského dědictví

Komentované prohlídky Správní budovy SPOLCHEMIE ve Dnech evropského dědictví

13.08.2018

Desetipatrová, 44 metrů vysoká budova je od roku 2014 Kulturní památkou. Historici architektury dílo drážďanské firmy Lossow a Kühne (proslavené stavbou nádraží v Lipsku) považují za nejmonumentálnější ukázku expresionistické architektury u nás, navazující na tradice severoněmecké gotické architektury.

Přestože správní budova za dva roky oslaví devadesátku, stále slouží svému původnímu účelu: sídlí zde ředitelství podniku. Z jejích oken můžete přehlédnout téměř celý areál SPOLCHEMIE.

.

fotografie: archiv podniku; Marie Bartošová

Zaměstnanci podniku si pro návštěvníky v rámci projektu „Kasteláni SPOLCHEMIE“ připravili komentované prohlídky, které vám umožní seznámit se budovou. Součástí prohlídky je promítání historických fotografií a návštěva historické knihovny. Délka prohlídky je cca 30-40 minut a není nutné se objednávat, po vašem příchodu budete zařazeni do nejbližší skupiny.

  • Adresa: SPOLCHEMIE, Revoluční 1930, Ústí nad Labem
  • Dny Evropského dědictví ve SPOLCHEMII: 8. – 9. září 2018
  • Otevírací doba budovy: 10.00 – 16.00 hod
  • Termíny prohlídek: 12.00 – 15.30 po oba dny

    Ve vestibulu Správní budovy najdete výstavku podlahovin a kamenných chodníčků, které si můžete prohlédnout a osahat.


    Vaše Spolchemie

    Máte dotazy


    Nemůžete najít hledané informace o naší stavební chemii? Zeptejte se nás prostřednictvím tohoto formuláře. Poslat nám můžete i vaši stížnost, pochvalu, nebo hodnocení našich výrobků nebo služeb.

    Osobní údaje poskytnuté v tomto formuláři budou použity pouze k reakci na zaslanou zprávu a dále nebudou nijak uchovávány ani zpracovány.