Novinky

Náš nový seriál: Epoxidové podlahy krok za krokem

Náš nový seriál: Epoxidové podlahy krok za krokem

27.03.2018

Lité epoxidové podlahy, které můžete znát také pod názvy EP nátěr nebo EP stěrka, jsou čím stále oblíbenější krytinou v průmyslových a hospodářských budovách, v komerčních prostorách, obchodních centrech, obchodech, ale také v domácnostech. Poskytují extrémní užitné vlastnosti a díky moderním postupům dnes také barevnou škálu, designové efekty a strukturování povrchu.

Při průmyslovém a komerčním užití získáte extrémní odolnost proti chemikáliím, zátěži a otěru. Výjimečně dlouhá životnost povrchu pak významně snižuje reálné náklady na materiál.

Víte, že epoxidové pryskyřice vynikají výjimečnou houževnatostí a proto jsou vhodné pro vysokozátěžové použití, např. parkoviště, stání pro auta, uskladňování těžkých věcí, nájezdy, sklady, lehké zahradní stavby?

V interiérovém použití spotřebitel za velmi přijatelnou cenu získá moderní designové řešení, které je navíc vysoce hygienické, bezespárové, s ideálními vlastnostmi pro podlahové topení. Pocitově teplá podlaha je příjemná pro pružnou chůzi. Vysoká odolnost proti chemikáliím a otěru je ideální pro častý úklid čisticími prostředky.

Víte, že Spolchemie začala vyrábět špičkové epoxidové pryskyřice jako druhá v Evropě v roce 1955 a dnes patří k pouhým sedmi evropským výrobcům?

První podmínkou dobré podlahy je její kvalita, která závisí na dvou faktorech: na špičkovém českém materiálu, který česká Spolchemie vyrábí v Ústí nad Labem už přes 60 let, a na pečlivé a technologicky správné pokládce. A té se věnuje náš úterní sedmidílný seriál, který startujeme příští úterý. Díky zkušenostem, které jsme za roky praxe a spolupráce s našimi distributory a certifikovanými aplikátory nasbírali, se dozvíte spoustu tipů na správné provedení, dozvíte se, jaký vybrat vhodný materiál pro vaše účely, jak s ním pracovat, čemu se vyhnout a také jak spočítat spotřebu. A samozřejmě také, kde ho koupit.

Víte, že Spolchemie ve vlastním výzkumném ústavu a technickém servisu dlouhodobě vyvíjí a testuje nové epoxidové systémy pro podlahoviny, které vylepšují vlastnosti a rozšiřují možnosti použití, například materiály se zvýšenou UV odolností nebo pro svislé nanášení?

Postupně vám v našem seriálu představíme jednotlivé kroky, vedoucí k dokonalé lité podlaze.

  • Příprava podkladu, penetrace, vysprávka
  • Aplikace průmyslové podlahy s nižší střední zátěží (přehled materiálů a aplikací pro komerční a veřejné stavby najdete ZDE)
  • Aplikace hladké průmyslově-komerční podlahy pro vysoké zatížení (přehled aplikací a materiálů pro průmyslové užití najdete ZDE)
  • Aplikace strukturované protiskluzné podlahy pro vysoké zatížení (přehled aplikací a materiálů pro průmyslové užití najdete ZDE)
  • Aplikace designové podlahy pro interiéry (přehled aplikací a materiálů pro byty a rodinné domy najdete ZDE)

Nezapomeňte: příští úterý 3. dubna najdete právě zde první díl!

Vaše Stavební Spolchemie

Máte dotazy


Nemůžete najít hledané informace o naší stavební chemii? Zeptejte se nás prostřednictvím tohoto formuláře. Poslat nám můžete i vaši stížnost, pochvalu, nebo hodnocení našich výrobků nebo služeb.

Osobní údaje poskytnuté v tomto formuláři budou použity pouze k reakci na zaslanou zprávu a dále nebudou nijak uchovávány ani zpracovány.