Novinky

4. Epoxidové podlahy krok za krokem: Finální EP nátěr – SADURIT Z1

4. Epoxidové podlahy krok za krokem: Finální EP nátěr – SADURIT Z1

23.04.2018

Finální nátěr SADURIT Z1 je dvousložkový probarvený rozpouštědlový systém s velmi dobrou odolností vůči chemickým a ropným produktům. Je určen k povrchovým úpravám betonových podkladů, jako jsou např. podlahy v obchodních domech a skladech, dílnách, sklepních prostorech, výrobních halách apod. Aplikuje v tenké vrstvě, proto je určen na plochy s lehčím až středně těžkým zatížením. Pro plochy s těžším zatížením doporučujeme jako podklad provést vícevrstvou penetraci, aby bylo dosaženo větší tloušťky epoxidového systému.

Pro dosažení optimálního výsledku je nutné před finálním nátěrem řádně připravit podklad - viz ZÁKLADNÍ MECHANICKÁ PŘÍPRAVA PODKLADU a penetrace viz PENETRACE PODKLADU.

  • Finální EP nátěr SADURIT Z1

Tvrdicí složkou nátěru SADURIT Z1 jeTELALIT 160.

Nátěr je nutné provádět v tenké vrstvě o tloušťce max. 100-200 µm, tzn. se spotřebou max. 0,1-0,2 kg/m2, důvodem je obsah rozpouštědel, který musí v průběhu procesu vytvrzení vyprchat. Při vyšší spotřebě by rozpouštědlové složky mohly zůstat uzavřeny v systému, což by negativně ovlivnilo mechanické vlastnosti nátěru. Systém se obvykle aplikuje ve 2-3 tenkých nátěrech. Tenkovrstvé nátěry nevyžadují na rozdíl od litých stěrek finální odvzdušnění ježkovým válcem.

  • Spotřeba materiálu

Systém je nutné aplikovat v tenké vrstvě, spotřeba 0,1 až max. 0,2 kg/m2/1 vrstva.

Příští úterý představíme 5. Bezrozpuštědlový systém pro hladkou litou podlahu EPOSTYL 521-01.

1. Základní mechanická příprava podkladu                        2. Penetrace podkladu 3. Oprava a reprofilace povrchu polymerbetonem 4. Finální EP nátěr SADURIT Z1 5. Finální EP stěrka EPOSTYL hladká 6. EP stěrka EPOSTYL strukturovaná, protiskluzná 7. EP stěrka EPOSTYL GRANIT dekorativní

Uvedený návod poskytuje základní informace a postupy, další bližší informace jsou uvedeny v aplikačním listu daného produktu. Vždy je potřeba přihlédnout k situaci na vaší stavbě a technologii přizpůsobit konkrétním podmínkám. Pro další informace nás neváhejte kontaktovat přes náš kontaktní formulář níže.

Máte dotazy


Nemůžete najít hledané informace o naší stavební chemii? Zeptejte se nás prostřednictvím tohoto formuláře. Poslat nám můžete i vaši stížnost, pochvalu, nebo hodnocení našich výrobků nebo služeb.

Osobní údaje poskytnuté v tomto formuláři budou použity pouze k reakci na zaslanou zprávu a dále nebudou nijak uchovávány ani zpracovány.