Novinky

7.  Epoxidové podlahy krok za krokem: EP stěrka – EPOSTYL GRANIT – litá, dekorativní

7. Epoxidové podlahy krok za krokem: EP stěrka – EPOSTYL GRANIT – litá, dekorativní

20.07.2018
  • Příprava podkladu

Viz samostatný technologický postup – ZÁKLADNÍ MECHANICKÁ PŘÍPRAVA PODKLADU.

  • Penetrace

Viz samostatný technologický postup – PENETRACE PODKLADU

Systém se aplikuje na předem připravený a rovný podklad. U litých systémů je obzvlášť potřeba dbát na rovinnost plochy max. 2 mm/2 m. Při větších nerovnostech hrozí vystoupení vyšších míst nad hladinu lité stěrky, čímž je plocha pohledově znehodnocena. U systému GRANIT je rovněž nutné barevně sjednotit podklad dle informací v aplikačním listu. Po důkladné homogenizaci složek A a B se následně za stálého míchání přidá plnicí složka C a pokračuje se v míchání po dobu dalších 3-4 minut. Takto připravený materiál se rozlije na plochu a rovnoměrně roztáhne zubovou stěrkou – velikost zubu 3 – 4 mm. Ihned po natažení se provede důkladné proježkování povrchu jehlovým válečkem v jednom směru a následně kolmo, aby se ze hmoty uvolnil vzduch vnesený při míchání kompozice.

  • Spotřeba materiálu

Systém se aplikuje v tloušťce min. 2 mm, čemuž odpovídá spotřeba 3,2 kg/m2

Prezentaci vzorků podlah najdete u našich distributorů v České a Slovenské republice - najděte si toho nejbližšího: https://stavebni.spolchemie.cz/#distributori

Toto je poslední díl našeho seriálu. Připravujeme pro vás další. Napište nám, jaká témata jsou pro vás zajímavá!

1. Základní mechanická příprava podkladu                       

2. Penetrace podkladu 3. Oprava a reprofilace povrchu polymerbetonem 4. Finální EP nátěr SADURIT Z1 5. Finální EP stěrka EPOSTYL hladká 6. EP stěrka EPOSTYL strukturovaná, protiskluzná 7. EP stěrka EPOSTYL GRANIT dekorativní

Uvedený návod poskytuje základní informace a postupy, další bližší informace jsou uvedeny v aplikačním listu daného produktu. Vždy je potřeba přihlédnout k situaci na vaší stavbě a technologii přizpůsobit konkrétním podmínkám. Pro další informace nás neváhejte kontaktovat přes náš kontaktní formulář.

Máte dotazy


Nemůžete najít hledané informace o naší stavební chemii? Zeptejte se nás prostřednictvím tohoto formuláře. Poslat nám můžete i vaši stížnost, pochvalu, nebo hodnocení našich výrobků nebo služeb.

Osobní údaje poskytnuté v tomto formuláři budou použity pouze k reakci na zaslanou zprávu a dále nebudou nijak uchovávány ani zpracovány.